Ana içeriğe atla

Başvuru Şartları, Kontenjanları ve Online Başvuru için tıklayınız.

Başvuru Süreci Takvimi için tıklayınız.

Başvuruda Gerekli Belgeler için tıklayınız.

Lisansüstü programlarımıza 20 Haziran-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında online başvuru sistemimiz üzerinden başvurabilirsiniz.  Başvuru sistemi ve süreci ile ilgili sorularınız için enstitümüze e-posta gönderebilir (asben@asbu.edu.tr) veya telefon ile ulaşabilirsiniz (+90 312 596 67 12 - 47 41 - 49 02) . 

Aşağıda belirtilen ön değerlendirme kriterleri sonucunda yapılan sıralamada doktora programlarında kontenjanın beş katı, yüksek lisans programlarında dört katı kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağırılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, sınav tarihleri ve sınavların ne şekilde yapılacağı 18 Temmuz 2022 tarihinde Enstitümüz internet sitesinden ilan edilecektir.

ÖN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ : Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuran adayların ön değerlendirmesi ALES puanının %50’si, lisans/yüksek lisans not ortalamasının %50’si alınarak yapılır. 

BAŞVURU ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR: 

  • Sisteme sadece 1 (bir) adet mezuniyet bilgisi girilmesi ve 1 (bir) adet mezuniyet belgesi yüklenmesi gerekmektedir. 
  • Başvuru sistemine tüm bilgiler girildikten ve belgeler yüklendikten sonra en son sayfadaki "Program Tercihleri" kısmından başvurmak istediğiniz programları seçmeniz ve "Bu başvuruda beyan etmiş olduğum tüm bilgilerimin doğru olduğunu onaylıyorum. Beyan etmiş olduğum bilgilerimin yanlış olması durumunda kaydım yapılmış ise; kaydımın silinmesini kabul ediyorum." ibaresini tıklayarak başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir. Aksi taktirde başvurunuz değerlendirmeye alınamaz. 
  • Adayın not ortalaması 100' lük sisteme göre değerlendirilir. Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı onaylı transkripteki 100' lük notu esas alınır.  Transkriptte, 100' lük notu gösterilmeyen adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının not dönüşüm tablosu kullanılır. Eşdeğerliklere ulaşmak için tıklayınız. 
  • ALES Sonuç Belgesinin geçerlilik süresi beş (5) yıldır.
  • Geçerlilik süresi belirgin olmayan KPDS, ÜDS,  YDS, e-YDS, YÖKDİL ve e-YÖKDİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren beş (5) yıldır.

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.