Ana içeriğe atla

 

  • Enstitümüze 2023- 2024 Güz Yarıyılı Lisansüstü programlar için kabul edilen uluslararası öğrencilerin kayıtları 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında şahsen yapılacaktır. Kayıtlarda uzatma olmayacaktır.

  • Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp 25 Ağustos 2023 Cuma 16:00’da sona erecektir.

  • Uluslararası öğrencilerin, lisansüstü programlara kesin kayıt yaptırabilmeleri için aşağıdaki belgeleri Bölge Çalışmaları Enstitü Müdürlüğü’ne şahsen teslim etmeleri gerekir. ASBÜ Bölge Çalışmaları Enstitüsü konumu için tıklayınız.

  • İletişim için: asben@asbu.edu.tr

  • Kayıt için gerekli belgeler

  1. YÖK onaylı okul tanıma belgesi

  2. Mezun olduğu eğitim kurumuna ait diplomanın aslı ve Türkçe veya İngilizceye çevrilmiş Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/ Konsolosluklarından veya noterden onaylı örneği

  3. Transkriptin aslı ve Türkçe veya İngilizceye çevrilmiş Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/ Konsolosluklarından veya noterden onaylı örneği

  4. Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsolosluklarından veya noterden onaylanmış örneği.

  5. Öğrenim ücretinin birinci taksitinin ödendiğine dair ait banka dekontu veya burs belgesi (ödeme işlemi kayıt esnasında verilen öğrenci numarası ile kayıt günü yapılacaktır)

  6. Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu anlaşmalarla ya da Bakanlar Kurulu kararıyla vizeden muaf tutulmayan ülkelerin vatandaşları için, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinden/ Konsolosluklarından alınacak Öğrenci Vizesi ya da geçerli ikamet izni, ikametgâh belgesi

  7. 4 adet vesikalık fotoğraf

  8. Yabancı dil belgesi      

                                                                                                                                                                                                                                                                       

 * Eğitim dili İngilizce olan lisansüstü programlara kayıt yaptırabilmek için uluslararası öğrencilerin İngilizce dil yeterliliğini belgelemeleri gerekmektedir. İngilizcenin anadil ya da resmi dil olarak konuşulduğu ülkelerde eğitim dili İngilizce olan lisans veya lisansüstü programlardan mezun olan adaylarda yabancı dil yeterlilik şartı aranmaz. Aşağıdaki tabloda belirtilen yabancı dil sınavlarının herhangi birinden yeterli puana sahip olan adaylar lisansüstü programa başlayabilirler. 

 

   IBT

  ( Her bir beceriden en az 16 )

CAE CPE PTE
84 C C 62

 

          ** Bu belgelerden herhangi birisini ibraz edemeyen adaylar, en fazla iki dönem olan yabancı dil hazırlık programlarına yönlendirilir.

          *** İstenen şartlardan hiçbirini sağlayamayan yabancı uyruklu lisansüstü öğrenci adaylarının kayıtları birinci yılın sonunda silinir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.